DĚTSKÝ RANČ HLUČÍN

Speciální třídy naší školy si zpříjemnily poslední školní dny návštěvou Dětského ranče v Hlučíně, na který jsme se vydali v rámci projektu "ZOOTERAPIE" nadace OKD. Děti se na tomto výletě naučili překonávat nejrůznější překážky, alespoň malinko si věřit, poznávat zvířata všemi smysly a nadchnout se pro sport.

Jednou z prvních překážek, kterou se děti odvážily překonat, byla rekondiční jízda na koni. Ty děti, které byly odvážné a nebály se, si rekondiční jízdu na koni vyzkoušely v kryté jezdecké hale za asistence zkušených lektorů a asistentů pedagoga. Poté jsme navštívili zvířátka v malé farmářské ZOO, kde jsme mohli vidět a nakrmit krmnými granulemi zvířata, jako například: slepice, kozy, ovce, prasata, ale také lamu či osly. 

Také jsme hledali cestu ke kovanému sluníčku ve slunečním labyrintu, navštívili dětskou zahradu SVĚT, která je rozdělena na jednotlivé světadíly a odráží to, co je pro ně typické a tradiční (pyramida, indiánské té pé, japonskou zahradu apod.). Využili jsme také integrované dětské hřiště, které představuje obrovskou, bezpečnou a bezbariérovou herní plochu s výhledem na pastviny. 

Jelikož nám počasí přálo a po všech zábavných aktivitách nám vyhládlo, tak jsme si na závěr založili táborák, kde jsme si všichni s chutí upekli párky.

Na to, jak jsme si tento den užili, se můžete podívat níže.































Komentáře